Hlučínské koláče

1. březen 2007 | 15.54 | rubrika: Recepty z Hlučínska

INGREDIENCE: 600 g poloh. mouky, 400 g hl. mouky, 250 g cukru, 50 g sádla, 50 g oleje, 100 g droždí, sůl, 500 ml vlažného mléka, 3 žloutky.

POSTUP PŘÍPRAVY: tuky rozpustíme a prosejeme teplou mouku se solí. Do mléka rozšleháme žloutky a cukr a vlijeme do mísy s moukou společně s kváskem připraveným z 1 dl mléka, lžičky cukru, droždí a trochu mouky. Až se vše spojí, přidáme tuky. Až je těsto hladké, necháme kynout. Poté promícháme a po deseti minutách ještě jednou. Po vykynutí tvoříme koláčky, které plníme makovou, povidlovou nebo tvarohovou nádivkou a zdobíme posýpkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut.

Podívejte se také na: http://www.lidovky.cz/podivejte-se-jak-se-pecou-prave-hlucinske-kolace-ft7-/dobra-chut.asp?c=A100825_100744_dobra-chut_glu